top of page
prva slika.jpg

NAŠA PRIČA

vlatka.png
logo.png

U posao otvaranja svog kozmetičkog studija Skin krenula sam 2005. godine sa svojih 26 godina, a sam početak bio je izuzetno izazovan. „Startala sam doslovce s kreditom i minusom u prostoru od 35 kvadrata“

Za uhodavanje posla trebalo je nekoliko godina, a radni su sati dugo vremena bili duuugi.

"Nakon što je posao krenuo, odlučila sam primiti praktikantice koje sam mentorirala. Sve su današnje djelatnice odradile svoju praksu ili stručno usavršavanje u salonu, a najbolje od njih ostale su tu i raditi. Doslovce za svakog je djelatnika bilo potrebno privući klijentelu, koja je za naše tretmane osjetno zainteresiranija kroz proljetne i ljetne dana, kada se nosi lakša odjeća, koja manje toga sakriva. Svako sam ljeto unazad bezbroj godina radila duge sate, kako bi privukla nove klijente, koje bih kasnije prepustila novim djelatnicama, koje sam iz godine u godinu uvodila u posao".

Sve Vlatkine zaposlenice imaju svoje klijente i svaka je nerijetko tražena po imenu, te specijalizirana za određene usluge.

U našem poslovnom sistemu ne rade svi sve, nego se specijaliziraju i potom konstantno nadograđuju i usavršavajuJako mi je drago kada mogu prenijeti znanje na mlađe naraštaje. Radna snaga našeg salona temelji se na našim praktikanticama“, 

Salon se u međuvremenu preselio na novu adresu, banke su obrt 'Skin', zbog odličnih financijskih pokazatelja, podržale u kupovini objekta od 450 kvadrata u samom centru grada, uz 1000 kvadrata zemljišta. Objekt smo adaptirali i dogradili, a zemljište smo pretvorili u ogromno parkiralište. U međuvremenu, i broj zaposlenih raste, i to po principu 'svake godine jedan zaposlenik više', tako da danas isplaćujemo 15 plaća. S ponosom možemo ustvrditi kako smo nakon 15 godina rada, uspješno priveli kraju, za jedan kozmetičko-frizerski salon, izuzetno ambicioznu investiciju.

"Ne libim se reći, da s obzirom na veličinu i financijske mogućnosti tržišta na kojem funkcioniramo, predstavljamo jedan od nekoliko najuspješnijih kozmetičko-frizerskih salona u Hrvatskoj". Da bi jedan salon opstao na tako visokom nivou, potrebno je ponuditi integralnu uslugu, popraćenu brojnim dodatnim faktorima, zbog koje će mnoštvo klijenata biti spremno povjeriti svoju ljepotu rukama naših djelatnika.

Rad u kozmetičkom salonu podrazumijeva puno radnih sati koji se često odnose i na vikend. Stečena klijentela u ovom poslu zahtijeva cjelodnevnu dostupnost, pa je teško biti istovremeno posvećen i nekom drugom području. Zbog toga, Vlatka je u osnivanje obitelji krenula kasnije.

„Klijentela uvijek traži vas osobno i tek kad dobro uhodate posao i imate dobru zamjenu, onda se možete, u našem poslu, posvetiti djeci i obitelji."

Vlatka je trenutno na porodiljnom dopustu jer je prije godinu dana postala majka trećeg sina. Sada si može priuštiti da manje vremena provodi u salonu, ali ipak dolazi skoro svaki dan, jer sada posao odrađuje, kako kaže, na drugačiji način. Kontrola kvalitete je trenutno prioritet, te usavršavanje generacija koje se tek trebaju dokazati. Srećom, u Varaždinskoj strukovnoj školi i njihovom ravnatelju, koji se pokazao izuzetno sposobnim i brižnim za svoje učenike - koji su instituciji koju on predstavlja, povjerili svoje stručno obrazovanje. Trenutno praksu pohađa šest djevojaka, koje su, u skladu sa pozitivnim i korjenitim promjenama koje se trenutno dešavaju u strukovnom obrazovanju, pokazale ozbiljnost i zainteresiranost u pristupu svojoj praktičnoj nastavi.

_DSC1109.JPG
_DSC1104.JPG

Izdvajamo se brzinom i kvalitetom usluge

Konkurenciju imaju jer u Varaždinu postoji mnoštvo salona,  baš kao i u svakom drugom gradu, ali Vlatka se konkurencije ne boji i vjeruje kako je ona potrebna kako bi rasla kvaliteta usluga u ovome poslu. „Oduvijek sam govorila da je konkurencija zdrava jer nas tjera da budemo bolji.“

Također, ne motivira ih samo konkurencija, nego i same klijentice. Što god one pročitaju o novim trendovima u industriji, brzo to počinju i očekivati u salonima.

„Mi sve te usluge moramo imati odmah jer želimo da klijentice sve obave kod nas, želimo ih zadržati, tako da reagiramo odmah i ne spavamo. Trudimo se i ispada da na kraju stalno idemo korak dalje, ne zaostajemo niti sekunde“, ističe.

U gustom rasporedu današnjih rasporeda, brza i kvalitetna usluga je ono što klijentice najviše cijene.

„Mi imamo ljude, prostor, multifunkcionalne ležajeve i najviše se na tržištu možemo izdvojiti, ne samo po kvaliteti, nego po brzini i širini palete usluga koje nudimo. To što kod nas klijentica u vremenu od sat i pol može biti gotova sa tri različita tretmana, velika je prednost“, ističe.

Zadovoljne klijentice prepoznaju kvalitetu usluge

Skin nudi od klasičnih kozmetičkih usluga - lycon i egipatske depilacije, te depilacije voskom, manikure, pedikure, tretmana lica i tijela, pa sve do usluge ugradnje ekstenzija trepavica, permanentnog make-upa, japanskog iscrtavanja obrva i primjene gel-lak metode. Također, postoji i bogati izbor aparativnih tretmana lica i tijela. Potražnja za nekim uslugama očekivano raste ovisno o sezoni.

„U proljeće i ljeto uvijek ima osjetno više posla. Tada kreće veća potražnja za tretmanima poput pedikure, depilacija i anticelulitnih tretmana“, priča. Tri godine nakon otvorenja salona bila je među prva tri salona u Hrvatskoj koja su krenula sa pružanjem usluga ekstenzija trepavica. Upravo na temelju te usluge posao se počeo sve više razvijati.

Tu smo se nekako našli i profilirali. Danas nas nekako na prvom mjestu, moram priznati, svi prepoznaju po trepavicama, mada nudimo cijeli spektar usluga“, 

Kozmetički studio Skin postao je po tome prepoznat u Varaždinu, ali i u cijeloj Hrvatskoj jer upravo oni imaju generalno zastupništvo za tvrtku Luxus lashes, brend ekstenzija trepavica koji se na tržištu izdvaja zbog izuzetno kvalitetnog materijala.

SPECIAL FEATURES

izučeni kozmetičari

privatno

parkiralište

fleksibilni poklon

bonovi

sms

podsjetnik

prekrasan ambijent

pristupačan interijer

uslužna recepcija

atraktivno radno vrijeme

topli napitci

3in1

tri usluge od jednom

ugodan audio doživljaj

kozmetičar i frizer pod istim krovom

radno vrijeme

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Petak

Subota

13:00 -20:00

8:00 - 20:00

8:00 - 20:00

8:00 - 20:00

8:00 - 20:00

7:00 - 15:00

adresa

Skin / beauty & health

Ul. Ognjena Price 14,

42000 Varaždin

telefon

Telefon: 042 / 203 - 058

Mobitel: 098/907-9080 

              095 /216-2802

e-mail

bottom of page